Ekincik Koyu

Ekincik; ulaşımı orta zorlukta, market alışverişi koya gitmeden önce yapılması gerekiyor, harika doğaya sahip ve Köyceğiz’in gözbebeği.

Ekincik Koyu hayatıma karavanla birlikte girdi ve yüksek ihtimalle bundan sonra hep rotada olacak. Köyceğiz’in başına gelen en güzel şey bence Ekincik Koyu, yine iddialı konuşmalar, detaylar ve fotoğraflar için aşağı doğru inelim. 🙂

Karavan ya da çadırla gelmek için çok uygun, küçük bir koy. Burada özel kamp yeri olarak 3 yer var; hepsi denize sıfır ve yan yana. Salkım, Ekincik ve Bambu Kamping. Bambu’da sadece çadır ile kalabiliyorsunuz ve kamp alanında alkol kullanmak yasak. Ekincik koyunda alkolün yasak olduğu tek yer.

Ekincik Kamping bana sorarsanız koyun en düzenli kamp işletme yeri, sahipleri bu işi uzun zamandır yaptıkları için gelen müşterilerin ne istediğini iyi biliyor böylece de gelenler memnun ayrılıyorlar.

Ekincik Koyu’na gelip hangi kampta kalırsanız kalın mutlaka Ekincik Kamping’in barında vakit geçiriyorsunuz, fiyatlar makul ve ortam samimi olunca en keyifli vakitlerimizi burada geçirdik biz. Ekincik Kamping’de hem çadır hem de karavan alanları var, çadır ile konaklamayı %100 önerebilirim, karavan alanlarında ağaç olmadığı için yazın kavruluyorsunuz.

Bu noktada 2021 yazında yeni açılan Salkım Kamping devreye giriyor. Koyda ağaç altında karavanla kalabileceğiniz tek özel işletme yeri. Karavanınızı kumsala sıfır ve ağaç altına yerleştirip mükemmel bir manzaraya uyanabilirsiniz burada.

Söylemeden geçmek istemem; Ekincik ile Salkım Kamping kitlesi epey farklı oluyor, hem müşteri kitlesi hem de işletme tam oturmuş sayılmaz.

Ekincik Koyu’nda mutlu olabilmeniz için beklentiniz doğa üzerine olmalı, buradaki kamp yerlerinde lüks arayışınız olmamalı, varsa da bence Ekincik’te kamp yapmayı tercih etmemelisiniz. Salkım Kamping’in kitlesindeki farklılık da; günü birlik gelenler ile değişiyor.

Özellikle hafta sonunu şarkı ve türkülerle düğün havasında geçirtebiliyorlar.. Keyif alan da olacaktır ama benim için dinleneceğim, keyif yapacağım günlerde bir miktar ızdıraba dönüşmedi diyemem. Yine de etrafımın dağlarla çevrili olmasına ve denize odaklandım. 🙂 Uyandığınız manzaralar aşağıdaki gibi oluyor, neye moralinizi bozabilirsiniz ki? Hiçbir şeye. 🙂

Salkım Kamping
Salkım Kamping

Koy ile ilgili en çok merak edilen ulaşım konusu oluyor; Köyceğiz’den yaklaşık 40 km kadar bir dağ yolu geliyorsunuz ama bu gözünüzü korkutmasın gayet geniş ve asfalt bir yol olduğu için aslında manzaralara da baka baka çok keyifli hale geliyor. Orta seviye zorlukta diyebilirim.

Ekincik Plajı

Market anlamında da çok bir seçenek yok ama idare edilebiliyor. Önerim gelmeden önce hatta Köyceğiz’ e girmeden önce mutlaka alışverişinizi yapın çünkü büyük bir market yok civarda. En yakın Dalyan’a gidebiliyorsunuz, onda da 3 arabalık bir feribotla toplamda 30sn lik bir karşıdan karşıya geçişe 23 TL verip köy halkını kalkındırıyorsunuz. 🙂

Koyun sahilinde Salkım Kamping’in bir bakkalı var, günlük süt, yumurta, su, ekmek gibi şeyler edinebilirsiniz. Bir de Ekincik Market var sahilin arka yolunda kalıyor, nispeten daha büyük. Fakat tabii ki fiyatlar da koyun içerisinde size market imkanı sundukları gerekçesiyle daha yüksek.

Kamp dışında bu koya gelmek isterseniz 2 tane otel var; biri nispeten daha lüks ve fiyatlarıyla da fark yaratan Ekincik Beach Hotel; restaurantı çok keyifli, yemekler ve hizmet size iyi bir yerde olduğunuzu hissettiriyor. 🙂 Biz kampta kalırken buraya bazı akşamlar yemeğe gittik, çok da keyif aldık. Odalar için aynı şeyi söyleyemem, gelen misafirlerimizi burada ağırladık fakat maalesef fiyata göre otelin içi epey eski kalıyor.

Bir diğeri de İnceler Otel; fiyatları nispeten daha uygun ama 70’lerden beri bir çivi çakmayıp restaurantında ütopik fiyatlar isteyen, “menü yok, menü benim abi” mantığında bir yer. Bir gün mezeyi 35 TL’ye verip ertesi gün 40 TL diyebilir. 🙂 Restaurant demişken bir de belediyenin yeri var, burada her türlü yemeği bulabilirsiniz. Biz 45 TL’ye harika balık yedik burada, fiyatlar gerçek olamayacak kadar uygun. 🙂 Alkol de var, oldukça salaş bir yer.
Çay bahçesi sanıp burası değildir deyip geçmeyin, tam da orası. 🙂

Ekincik Otel’in restaurantı yemek hatta fine&dine anlamında diyeyim, en keyifli yer oldu bizim için, mekandan bir beklentim yok uyguna hızlıca yemek yemek istiyorum derseniz de tereddüt etmeden belediyenin yerine gidebilirsiniz.

Ekincik Beach Hotel Restaurant
Salkım Kamping
Ekincik Kamping
Salkım Kamping
Ekincik Bar
Ekincik Bar

Kumsal kızıl kum olmasına rağmen deniz çok berrak, ilk girdiğinizde 3 adım sonra derinleşiyor, benim için harika ama seven sevmeyen için bilgi vermiş olayım. 🙂 İskeleden girmek isterseniz de Ekincik Beach Hotel’in ücretli iskelesi var, 4 adet loca var bir tanesinin fiyatı 800 TL’idi. Biz wow dedik, kıyıdan devam. 🙂

Genel olarak koyda bunlar var; 2021 yazında 2 kere rotasını buraya çevirmiş ve toplamda 1 aydan fazla burada kalmış biri olarak kısaca önerilerim şöyle olur; Temmuz-Ağustos çoook sıcak, en güzeli Ağustos sonu gitmek. Karavanlaysanız mutlaka gölge bir yer ayarlamaya çalışın.

Ekincik Bar; işletenler çok tatlı insanlar, kitleleri oturmuş, herkesin mutlu olduğu keyifli bir bar. Mutlaka vakitlerinizi burada geçirin sonra da gece sahile inip ay ve yıldızları kaçırmayın.

Benim için bu sene gezdiğim 13 lokasyon arasından en huzurlu ve keyif aldığım yerdi diyebilirim. Denize girdiğinizde biraz açılıp koya benim için de uzaktan bir bakın, neden bu kadar övdüğümü anlayacaksınız. 🙂

Bir sonraki yerde görüşmek üzere. 🙂

Genel Değerlendirme

Atmosfer
Temizlik
Fiyat/Performans
Olanaklar
Personel
Ulaşım

Özet

Tek bir kamp yerini düşünerek değil, tüm koy düşünülerek puanlandı. Kamplarla ilgili daha ayrıntılı bilgi isterseniz yoruma yazabilirsiniz.

3.8

Yorum Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir